
سه سال از زمان پرکشیدن یونس حبیبی که نوحه مشهور «یا اباعبدالله الحسین(ع)» او هنوز در هیأتها خوانده میشود، گذشت. او در دفاع مقدس 7 بار در معرض بمبارانهای شیمیایی قرار گرفت، اما هنوز پرونده تایید شهادتش در پیچ و خم ادارات است.
هفتمین دوره کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش ـ گروه مسجد و هیأت ـ امیرحسین کسائی: هفتم اردیبهشتماه سال ۹۹ درست در دومین روز ماه رمضان بود که حوالی ساعت ۷ صبح در مسیر رسیدن به محل کارم تلفن همراهم زنگ خورد. پشت خط، مجتبی حبیبی، فرزند حاج یونس حبیبی بود. مدتی بود برای پیگیری حال و اوضاع حاج یونس باهم در ارتباط بودیم و رفیق شده بودیم. خبر از پر کشیدن پدرش داد و خواست تا خبرش را بزنم. در چند سال اخیر بارها حاج یونس به کما رفته بود و حال بدی داشت؛ تا جایی که چند مرتبه خبر فوتش در فضای مجازی منتشر شده بود، اما این بار خبر، قطعی بود و حاج یونس حبیبی سحرگاه هفتم اردیبهشت به یاران شهیدش پیوسته بود.
مراسم تشییع پیکر یونس حبیبی با حضور مداحان و منبریها در «سیمت» آرزویی که دهه ۶۰ محقق شد یونس حبیبی مداح، نوحهخوان و جانباز شیمیایی دفاع مقدس، ۷ بار در جبهههای جنوب دچار عوارض بمبارانهای شیمیایی دشمن شد. او در ۲۱ خردادماه ۹۸ دوباره به کما رفت و بعد از چندماه، بخشی از هوشیاری خود را به دست آورد، اما در نهایت بامداد روز ۷ اردیبهشتماه ۹۹ برای همیشه چشم از جهان فرو بست. او متولد سال ۱۳۴۷ روستای سیمت از توابع بخش مرکزی شهرستان سوادکوه در استان مازندران بود که ستایشگری را از سال ۵۳ در مرکز عترت و قرآن در حوالی میدان خراسان در حضور حاج مرتضی و حاج محسن طاهری آموخت. حبیبی که در خردسالی با پدرش پای منبر مرحوم شیخ احمد کافی و مداحی حاج محسن طاهری حاضر میشد، آرزو داشت خودش به عنوان مداح مهدیه پشت میکروفون قرار بگیرد. این اتفاق، اوایل دهه ۶۰ میافتد و یونسِ نوجوان که برای دفاع از مرزهای میهن راهی جنوب کشور شده، در خلال آمد و رفتهایش به تهران، در مهدیه دعا میخواند و مداحی میکند.
تصویری از یونس حبیبی روی تخت بیمارستان خبر درگذشت حاج یونس سال ۹۵ هم آمد یونس حبیبی در سال ۶۲ به عضویت سپاه پاسداران درآمد. او در نوجوانی به جبهههای جنگ اعزام شده و تا یک سال پس از پایان دفاع مقدس در منطقه حضور داشت. نوحههای او را رزمندگان جنگ از یاد نمیبرند، وقتی میخواند: رزمندگان عازم به میدان/ بهر دفاع از دین و قرآن…. حاج یونس که ۷ بار در جبهههای جنوب دچار عوارض بمبارانهای شیمیایی دشمن شده، پس از سه بار سکته مغزی، حدود ۷۲ ساعت را در حالت کما به سر برد و حتی در بهمنماه سال ۹۵ خبر درگذشت او در فضای مجازی منتشر شد؛ اما پس از ۳ روز از اغما خارج شد و به زندگی بازگشت؛ هرچند دیگر نه توانست بخواند و نه امور جاری زندگیاش را سامان دهد. او در خصوص مجروحیتش خاطرات بسیاری داشت که میتوانید گفتوگوی فارس با او را اینجا بخوانید.