
مهدی زنگنه، شاعر و نغمهپرداز میگوید: راه حل جلوگیری از انحراف سرود مداحی، تشکیل شورای نظارت و ارائه مجوز پخش برای آثار موزیکال مذهبی است. حالا که مداحان جوان به برخی مسائل عنایت ندارند حتماً باید این شورای نظارتی تشکیل شود تا به آثار مجوز دهد.
هفتمین دوره کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش ـ حوزه مسجد و هیأت ـ امیرحسین کسائی: پدیده «سرود مداحی» در سالهای اخیر با انتشار سرودهای «عزیزم حسین۱» و «سلام فرمانده» جان دوبارهای گرفته است و با موفقیتهای این دو اثر به خصوص «سلام فرمانده» و در پی آن تحسین و تقدیرهای مقام معظم رهبری، عرصه سرود مداحی شاهد تولیدات بسیاری است. مناسبتی نیست که شاهد تولید چند اثر در این عرصه نباشیم. خلق آثار ضعیف موجب شد که دلسوزان این عرصه ابراز نگرانی کنند و دستاندرکاران هم به دفاع از آثار خود بپردازند. آنچه مشهود است، عرصه سرود مداحی نیازمند وضع چهارچوبی است که مانع از انحراف آن شود. در این موضوعات با مهدی زنگنه شاعر و نغمهپرداز گفتوگویی داشتیم که در ادامه میخوانید:
نوحهخوانی زمانی محقق میشود که مخاطبان حاضر باشند آیا سرود مداحی را میتوان یک ژانر در عرصه مداحی کشور دانست یا باید نگاه جداگانهای به آن داشت؟ مداحی یا همان ستایشگری اهل بیت(ع) در طول تاریخ شیعه، به ویژه در ایران در هر دوره تاریخی آداب و رسوم و شکل و شمایل ویژهای داشته است. گاهی با هنرهای نمایشی تلفیق شده و در هنر شبیهخوانی و تعزیهخوانی جلوه کرده است و گاهی در هنر پردهخوانی و نقالی نمایان شده است. گاهی به گود زورخانه رفته و گاهی در مسجد و تکیه و روی منبری که عالمان دینی به نشر معارف دینی میپرداختند، با ابزار هنر و از طریق درگیر کردن احساسات مخاطب، مفاهیم دینی را عرضه کرده است. در تمام این گونهها، مداحان با ارتباط چهره به چهره و به قول فرنگیها به شیوه اینتراکتیو، این وظیفه را به انجام میرساندند و همچنان هم میرسد. وقتی یک جوان مداح به اسم نوآوری و کار برای کودک، شأن و جایگاه حرم علیابنموسیالرضا را در حد گوشهای از پارک ارم پایین میآورد، باید دوستانه و مهربانانه با او برخورد کرد. معرفت و معلومات آن شاعر و مداح به خاطر سن پایین در این حد است