یک کارشناس مسائل بینالملل میگوید اکنون قدرت در واشنگتن با قدرت در نیویورک همسان شدهاند. شخصیتهایی مانند ایلان ماسک که در حوزه سرمایهداری نوین در برابر مرداکها در نیویورک ایستادهاند و لایهبندی جدیدی در نظام سرمایهداری جهان شکل میدهند، از طریق ونس با کاخ سفید مرتبط میشوند. ماسک در کنار ترامپ و ونس قرار دارد و دیگر سرمایهداران بینالمللی در این حوزه پشتیبان ترامپ خواهند بود. این قدرت ترامپ را از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ فزونی میبخشد و میتواند از ترامپ قدرت فائقهتری بساز و میتواند اثراتی بر موضعگیریهای تهران و تلآویو داشته باشد.
مهسا مژدهی: دونالد ترامپ برای بار دوم بهعننوان چهل و هفتمین رئیسجمهور ایالات متحده وارد کاخ سفید میشود. او توانست در انتخابات ۲۰۲۴ کامالا هریس از حزب دموکرات را شکست دهد. همراه با او سنای آمریکا هم به دست جمهوریخواهان افتاده که همین امر کار ترامپ را برای پیشبرد سیاستهایش سادهتر خواهد کرد. روابط ایران و ایالات متحده هر چند در دوران ریاستجمهوری بایدن هم پرتنش بود و دموکراتها نتوانستند به وعدههایشان در مورد بازگشت به برجام عمل کنند، اما اوضاع از دوران اول ریاست جمهوری ترامپ بهتر بود و دو طرف حتی با اینکه مدتها بود از میز مذاکره فاصل داشتند، اما درهای دیپلماسی را باز توصیف میکردند. ترامپ در سال ۲۰۱۸ با خروج از برجام و سپس ترور سردار سلیمانی؛ ارتباط میان واشنگتن و تهران را به شدت تخریب کرد. او در دوران بایدن تلاش کرد تا برخی معافیتهای فروش نفت را که دموکراتها برای ایران اعمال کرده بودند، ناشی از بیکفایتی آنها بداند. در مقابل او به آمریکاییها قول داده که با تهران به توافقی برسد که برای کشورش سودمند باشد. در تهران مقامات دیپلماتیک میگویند اینکه چه کسی در کاخ سفید باشد، تاثیری در سیاستهای کشور ندارد. با اینحال تحلیلگران اغلب معتقدند حضور ترامپ در راس سیاست آمریکا، بعید است به سود ایران تمام شود.
در خبرآنلاین با مهدی مطهرنیا، کارشناس مسائل بینالملل در مورد روابط ایران و آمریکا در شرایطی که ترامپ پیروز انتخابات ۲۰۲۴ شده، به گفتگو نشستیم: