
حجتالاسلام شریف میگوید: در ۲۰ سال اخیر اتفاقات بسیار مهمی در عرصه منبر افتاده است، زیرا در مقطع زمانی در همین کشور، جلسات هیأت بدون منبری برگزار میشد اما با فعالیت خوب برخی سخنرانان و به خصوص جوانترها، جایگاه منبر پس گرفته شد.
هفتمین دوره کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش ـ حوزه مسجد و هیأت ـ امیرحسین کسائی: منبر یکی از اضلاع مهم تبلیغی و محتوایی هیأتهای عزاداری در ماه محرم است و اصلاً رسانه مهم تبلیغی دین اسلام به حساب میآید که پیامبر(ص) و امامان معصوم(ع) همواره با بهره از آن به تبلیغ دین و بیان حقایق میپرداختند. این ظرفیت مهم امروز در برخی از هیأتها جایگاه خود را از دست داده است. اتفاقی که باید دربارهاش بحث کرد تا مشخص شود ضعف و اشکال از منبریهاست یا فضای مداحمحور شدن جلسات موجب آن شده است. در پنجمین قسمت برنامه شمیم با حجتالاسلام مهدی شریف سخنران مذهبی با این موضوع به گفتوگو نشستیم.
هنوز ریش نداشتم که تبلیغ دین را شروع کردم منبر رفتن و تبلیغ را از چه زمانی آغاز کردید و به چه دلیل وارد این عرصه شدید؟ من چون در خانواده روحانی متولد شدم، پدر، عمو و اجداد و برادرانم روحانی بودند. خُب به لطف خدا وارد فضای طلبگی شدم. سیاست مدیریت مدرسه عطرت قم این بود که طلبهها از سال اول یک کار تبلیغی در تعطیلات تابستان انجام دهند، بنابراین من به همراه برادرم به لرستان رفتم و آنجا در یک مسجد مستقر شدم. بعدازظهرها کلاس تابستانی برگزار میکردیم. آن زمان هنوز ریش نداشتم. من در ۱۵ سالگی طلبه شدم. چون سن و سالم کم بود، استقبال خوبی از این کلاسها شد. سال بعد آموزش و پرورش پایگاه تابستانی برای اوقات فراغت راهاندازی کرد که من را مدیر آن کردند. ۳ یا ۴ سال اینگونه فعالیت کردم. به طور رسمی از سال ۱۳۸۵ منبر رفتن را آغاز کردم که برای اولین بار در شهر پلدختر لرستان منبر رفتم.