
مهاجر توحیدپرست، تهیه کننده فیلم کوتاه «بازسازی» توضیحاتی درباره این اثر و همچنین چالشهای تولید و پخش فیلم کوتاه بیان کرد.
به گزارش خبرنگار سینمایی هفتمین دوره کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش، فیلمکوتاه برای خیلی از فیلمسازان بهعنوان دریچهای برای ورود به سینما بدنه و فیلمسازی بلند مطرح میشود، اما برخی از هنرمندان هم دغدغه آن را دارند و به فیلم کوتاه مستقل از سینمای بدنه اعتبار میدهند. قطعاً فیلم کوتاه چه به جهت رسالت و چه به جهت اهالیاش مدیومی مستقل در سینما است، فیلم کوتاه از فیلمساز مخصوص به خودش را دارد و هم مخاطب خاص خودش را به سینما میکشاند. اما متأسفانه چندی است که امکان حیات فیلم کوتاه تنها در قالب جشنوارههای آن امکان پیدا کرده است. اکران غیر جشنوارهای هم برای آن در قالب پاتوقهای مختلف انجام میشود. شاید اگر در طول روزهای ماه بخواهید فیلم کوتاه ببینید به سختی فضایی را برای اکران آن پیدا کنید. حتی ساخت فیلم کوتاه هم شرایط متفاوتی نسبت به دیگر آثار دارد. شاید از دور فکر کنیم ساخت فیلم کوتاه یک روز فیلمبرداری است و هزینه بالایی هم ندارد و واقعیت این است که به دلیل همان چیزی که در شرایط اکران فیلم کوتاه گفته شد، سرمایهگزاری در آن هم بسیار پایین است. حتی شاید کمتر تهیهکنندهای برای ساخت یک اثر کوتاه اشتیاق داشته باشد چرا که از اساس بازگشت سرمایه در این آثار احتمال کمی دارد، این مورد هم باعث کوچکی دایره بازیگرانی میشود که برای بازی در یک فیلم کوتاه اشیاق دارند. همه این عوامل سبب میشود تا ساخت یک اثر کوتاه با کیفیتی قابل قبول چالشهای بسیاری داشته باشد. چالشهایی که با حل شدنشان میشود فیلم کوتاه و جشنوارههای آن را تبدیل به محیطی برای کشف استعدادهای مهم فیلمسازی کرد؛ محیطی که کمرنگ بودن آن در سینمای ایران احساس میشود. به همین مناسبت با مهاجر توحیدپرست تهیهکننده فیلم کوتاه که در چهلمین دوره جشنواره فیلم کوتاه تهران هم با فیلم «بازسازی» حضور دارد گفتوگو کردیم تا از چالشهای فیلم کوتاه صحبت کنیم. فارس: شما امسال در جشنواره فیلم کوتاه تهران بهعنوان تهیهکننده حضور دارید، در رابطه با اثرتان صحبت کنید. «بازسازی» ساخته علی توکلی داستان جوانی است که متهم به قتل شده، مخاطب در فیلم یک داستان را مشاهده خواهد کرد و در نهایت قضاوت خود را از ماجرا خواهد داشت. فارس: ایده ساخت این فیلم چگونه شکل گرفت؟ من و علی توکلی پیش از ساخت فیلم کوتاه «بازسازی» باهم آشنا بودیم و برای همین در جریان کارهایی قبلیاش بودم. به واسطه پیشینه، تصمیم گرفتم تا تهیه کنندگی فیلم کوتاه «بازسازی» را برعهده بگیرم. چون اولین چالش در فضای ساخت فیلم کوتاه، فراهم کردن سرمایه مورد نیاز است و از آنجایی که فیلمنامه این فیلم، ساختار قابل قبولی داشت، تلاش برای فراهم کردن سرمایه را آغاز کردیم تا هر چه سریعتر به سمت ساخت پیش برود. انجمن سینمای جوان نیز مایل به سرمایهگذاری و تولید یک کار مشترک با باشگاه فیلم رویاد بود. چون «بازسازی» فیلمنامه خوبی وجود داشت برای ساخته شدن آن مشترکاً جنگیدیم و باعث شد تا طولانی شدن مدت زمان آغاز تا پایان را تحمل کنیم.
از نوشتن فیلمنامه تا پایان ساخت «بازسازی» بیش از یک سال زمان برد که برای یک فیلم کوتاه زمان طولانی است. فارس: در مسیر ساخت این فیلم حمایتی هم از انجمن سینمای جوان دریافت کردید؟ اصلاً آیا این حمایتها میتواند برای ساخت یک فیلک کوتاه کافی باشد؟ حمایت انجمن سینمای جوان به تنهایی برای ساخت فیلم کوتاه کافی نیست و لازم است تا از سوی نهادها و ارگانهای دیگر مشارکت صورت گیرد